Välkommen till VgOF!
 

Västergötlands Ornitologiska Förening är en ideell förening, som har till ändamål att främja utforskandet och skyddet av fågelfaunan i Västergötland samt att verka för att skapa kontakt mellan allmänheten och föreningen och dess medlemmar.

Kalender

Nyheter från Västergötlands Ornitologiska Förening 
2018-09-19

Gamla nummer av GRUS

Hornborgasjöns fältstationen saknar i sitt bibliotek följande nr av tidskriften Grus. Årgång. 2 (1999), nr 2 (1 ex); och årgång. 4 (2001), nr 2 (2 ex). Är det någon därute som har tillgång till något av dessa exemplar och kan tänka sig att donera dem till fältstationens bibliotek? Skicka i så fall ett mejl till hornborgasjonsfaltstation@yahoo.se Tack på förhand!

Läs mer

2018-09-12

Glutt.se

Artdatatbanken släppte i somras API-er för att kunna hämta information ur systemet. Glutt.se är den första sidan som använder sig detta för att lite enklare och snabbare få fram information om de senaste i fågelmarkerna. "Varje dag rapporteras flera tusen fynd av fåglar till Artportalen. Bland så många rapporter kan det vara svårt att hitta guld­kornen – man ser inte skogs­sångaren för alla träd­piplärkor. Glutt ger en över­sikt av läget i fågel-Sverige. Här får du koll på de hetaste fynden och senaste trenderna utan att dyka ner bland tusentals rapporter. Det räcker med en glutt."

Läs mer

2018-08-11

Kråkor i kamp mot cigarettfimpar

Från Göteborgsposten (GP) går följande att läsa. Varje år kastas en miljard cigarettfimpar i Sverige och geniknölarna gnuggas hos Göteborgs stad för att få bukt med nedskräpningsproblemen. Nu kan ett start up-företag från Nederländerna ha lösningen – ett träningsprogram som ska göra kråkor till fimpplockare. Göteborgs stad har tagit krafttag för att få bukt med cigarettfimpar som skräpar ned. Den senaste kampanjen var att, med glimten i ögat, uppmana de som slänger fimpar på marken att skona duvorna från nikotinberoende. Samtidigt är det ett problem som fortsatt är svårt att komma till bukt helt me...

Läs mer

Nyheter från VgOF
[]
 
 
 
 
Gilla oss på Facebook