Nyheter

2018-02-11

Du missar väl inte naturfotograf Torbjörn Arvidsons härliga bilder

Fjällpipare från den svenska fjällvärlden. Det är en av många bilder som kommer att visas på torsdag kväll.

På torsdag kväll, i samband med NOFs årsmöte, visar naturfotograf Torbjörn Arvidson härliga bilder från året som gått.

- Det blir bland annat snygga bilder från Norge när havsörnar fångar fisk, och så lite bilder från både fjällen, Öland och Gotland, säger Torbjörn.

Bildvisningen äger rum klockan 19 på Vasakyrkan, Vasagatan 6-7, i Örebro. Alla hjärtligt välkomna och det är fri entré.

 

Torsdag den 15 februari genomför Närkes Ornitologiska Förening sitt årsmöte. Tanken är att genomföra årsmötet lite effektivt eftersom det är väl förberett. Sedan ska det bli tid för naturfotograf Torbjörn Arvidson att visa härliga naturbilder.

- Det är klart att det blir en hel del fågelbilder, men också lite landskap och fjärilar, säger han.

Naturfotograf Torbjörn Arvidson kommer att visa bilder från norska kusten där han var för att fotografera havsörn. Han fick möjlighet att åka ut med båt för att uppleva när havsörn fångar fisk.

- Väldigt speciell upplevelse, menar han.

Torbjörn visar också bilder från Öland där han är varje vår och höst. Det blir också bilder från Gotland under högsommaren: där blir det en hel bilder på fjärilar bland annat den eftertraktade stora apollofjärilen. Dessutom blir det bilder från fjällvärlden, både Härjedalen och Stekenjokk.

- En annan stark upplevelse är när det blev ett riktigt bakslag i vädret här hemma i Närke. Jag tror det var långfredagen som snön vräkte ner. Det blev många annorlunda bilder på svanar och andra vårfåglar vid Tysslingen.

Torbjörn Arvidson visar sina härliga naturbilder på Vasakyrkan, Vasagatan 6-8 i Örebro. Det är fri entré och bildvisningen är öppen för alla intresserade.

 

Bildvisningen sker i samband med årsmötet för Närkes Ornitologiska Förening. Årsmötet börjar kl 19. Har du möjlighet får du gärna på egn hand skriva ut en del årsmöteshandlingar som är bra att ha med sig:

* Dagordning

* Verksamhetsberättelse
* Ekonomisk berättelse
* Förslag till nya stadgar
* Förslag budget för NOF 2018

 

Tack för att du hjälper till - och hjärtligt välkommen

 

Naturfotograf Torbjörn Arvidson visar bilder från årets som gått.