Nyheter

2017-11-07

Pippipodden

Pippipoddens logga är skapad av Frida Nettelbladt

I våras lanserades en ny podcast om fåglar och fågelskådning. Det är de två rutinerade fågelskådarna Christopher ”Gullet” Gullander och Anders ”Widde” Wirdheim som står bakom podden där de blandar seriösa samtal med kåserier och humoristiska inslag. 

Under våren gjordes 11 program och nu är de tillbaka med nya avsnitt.

Christopher Gullander är biolog, fågelinventerare, naturumvärd på naturum Getterön i Varberg och har även ett stående inslag i varje nummer av tidningen ”Vår Fågelvärld” som ges ut av BirdLife Sverige. Hans kollega i podcasten är Anders Wirdheim, före detta mångårig informationsansvarig för BirdLife Sverige och numera nybliven pensionär.

I höstens första avsnitt är de på besök på fågelmässan "Folk och Fåglar" på naturum Getterön i Varberg, där de intervjuar flera (verkliga!) kända fågelprofiler. Bland annat får vi höra Per Alström berätta mer om varför falkarna inte alls är nära släkt med andra dagrovfåglar. Dessutom verkar det som att Göran Persson har hittat något skumt på reservatet, men Widde verkar inte helt övertygad... Detta och mycket mer hör ni i detta höstens första, späckade avsnitt!

 

Pippipodden hittas här eller på t.ex. Podcaster

 

 

 
 
Gilla oss på Facebook