2017-08-31

Auktion för fågelskydd – Akvarell av Hans Larsson

 

Tavlan finns för beskådande i sekretariatet.

 

Högsta budet 4 000 kronor 12:15 söndag 3.9.

 

 

Till årets Falsterbo Bird Show har den välkände konstnären och fågelmålaren Hans Larsson målat en sträckande bivråkshane. Bivråken pryder den t-tröja som framställts i begränsad upplaga. T-tröjan säljs under Falsterbo Bird Show och överskottet går liksom överskottet i övrigt från mässan till de båda insamlingsmålen som arrangörerna Skånes Ornitologiska Förening (SkOF) och BirdLife Sverige satt upp detta år. Överskottet delas lika mellan SkOF, som stödjer skyddet av skärfläckorna på Landgrens Holme, Skanör, och BirdLife Sverige, som stöder ett europeiskt projekt för att stärka de lokala fågelskyddsorganisationerna i Armenien, Azerbajdzjan och Georgien.

 

Konstnären Hans Larsson har ställt underlaget till t-tröjan till fågelskyddets förfogande för ovanstående insamlingsmål. Tavlan kommer att finnas för beskådande i sekretariatet. Auktionen genomförs i en öppen budgivning som pågår fram till fram till 14:00 söndagen 2 september då den bryts. Utropspriset är 3000 kr och självklart hoppas FBS 2017 på många generösa bud. Betalning sker på plats eller mot faktura i efterhand. Bud kan lämnas i sekretariatet, till info@birdlife.se eller via telefon 0709-915121. Hemsidan kommer att uppdateras med senaste bud fram till 12:00 söndagen 3 september. Därefter gäller endast bud direkt i sekretariatet eller via telefon. Det går givetvis att lägga ett rejält bud redan nu. 

 

Hans Larsson är född 1976 i Gambia och numera bosatt utanför Simrishamn. Hans fågelintresse började i förskolan och under mellanstadiet blev han fågelskådare på riktigt. Parallellt har Hans alltid tecknat och målat och han är idag konstnär med fåglarna i centrum. Hans förundras och imponeras mycket över fåglarnas flyttning och inte minst fåglarnas skönhet. Men han är även mycket intresserad av hur man skiljer snarlika arter åt. Hans har illustrerat flera fälthandböcker om måsfåglar.

 

Välkomna till Falsterbo Bird Shows fågelskyddsauktion!