Nyheter

2018-10-01

Nytt nummer av Fåglar i Närke snart i din brevlåda

Så här ser senaste numret av Fåglar i Närke ut. Du som är medlem bör ha den färska tidningen i din brevlåda de närmaste dagarna.

I dagarna hittar du som är medlem i Närkes Ornitologiska Förening ett nytt nummer av Fåglar i Närke.

Staffan Ullström har tecknat den vackra flygande rördrommen på förstasidan.

I övrigt är det ett fullspäckat nummer med mycket spännande läsning.

 

Det nya numret innehåller bland annat en sammanställning av den myrfågelinventering som genomförde för några år sedan. Det är en jämförelse med en liknande inventering för 30 år sedan. och den nya inventeringen visa glädjande att både buskskvätta och storspov klarar sig bra på myrarna - men det går sämre för andra arter.

Fågelprofilen Annika Lorin porträtteras i tidningen, Ronnie Lindqvist berättar om de insatser som flera skogsbolag genomför så att den vitryggiga hackspetten åter ska börja häcka i landskapet och Magnus Friberg från Regionala Rapportkommittén förklarar varför du som skådare ibland får ett rapportkrav på din observation.

Vidare finns ett uppslag om den storkinvasion som "drabbade" Glanshammar i augusti, man kan läsa en recension av en bok skriven av rovdjurexpert som gillar fåglar och så får du en berättelse om hur fotboll och korpar hänger samman.

Ove Pettersson har gjort en sammanställning av vårens och sommarens heta rariteter och som vanligt får du en härlig och humoristisk krönika, denna gång skriven av Peter Åslund.

 

Hoppas du får en trevlig stund med fåglar i Närke. Om du inte har den kan du alltid bli medlem i Närkes Ornitologiska Förening. Då får du Fåglar i Närke fyra gånger om året.