Nyheter

2017-11-16

Succé med soppa hos Stefan Gustafsson

Stefan i sin ateljé. Bild Marianne Johansson
Ami/Åsas tjejgrupp var inbjudna till arkitekten/konstnären Stefan Gustafssons ateljé på Ribbingsgatan tisdag den 14 nov. Fantastiskt trevligt och mycket god soppa med gott bröd till. Ett knep med att förhöja soppan fick vi lära oss. Att lägga i en skiva Brieost som fick smälta i den varma soppan. Mycket gott! Kaffe med hembakad sockerkaka, som Åsa bjöd på avslutade måltiden.

Stefan berättade om sitt konstnärskap och sitt skapande. Han visade sina tavlor och beskrev hur de kom till. 

Stefan är numera pensionär från sitt jobb som arkitekt på VAP sedan sju år. Och bland de sista jobben var tomten Mejeriet på norr i Örebro där han ritade vatten och avloppsledningarna. Han arbetar några timmar per månad fortfarande.

Blev påverkad av grannen som målade akvareller för cirka trettio år. Började måla kyrkor och hus med mera raka linjer. Har gått på konstskola. Håller i akvarellkurser.

Är mycket på resande fot för att få inspiration, har bland annat besökt Vadehavet på danska västkusten, Varanger i Nordnorge, Svalbard, Hornöya, Färöarna, Stora Karlsö och Finland.

Målar minimalistiskt, skalar av det artspecifika ex.vis en rödspov är en rödspov och en vittrut är en vittrut. Och använder sig av 600 gr papper. Sitter gärna i sin båt vid Harge uddar med målargrejorna, kamera, tubkikaren och matsäck. Det är verkligen när livet är som bäst! Det kanske inte blir så mycket målat men det är njutbart!

Visade sin ateljé där akvarellerna hängde tätt på väggarna. Det var allsköns saker, högt och lågt. Helst inte röra något då det kunde få katastrofala följder med oordning och ras. Allt var packat och klart för kommande utställningar. 

Har två utställningar inbokade före jul. Galleri Exposé i Örebro med vernissage 25 november och utställning 25 november-2 december. Och Galleri Svea i Stockholm med vernissage 8 december och utställning 8-14 december.

För Stefan gäller FULL KOLL PÅ ALLT! 

Ett stort TACK för en mycket intressant och givande kväll från Ami/Åsas tjejgrupp!

/Marianne
Soppan är serverad! Bild Marianne Johansson