Nyheter

2014-12-26

Runde - Norges mest lättillgängliga fågelberg – följ med på en försommarresa med Närkes Ornitologiska Förening

En fantastisk vacker vy över Runde med Ronnie Lindqvist i förgrunden! Fotograf är Gun Isacson.

OBS! Resan är fullbokad!

 

Runde ligger på Norges västkust och är den största fågelön söder om polcirkeln och hyser cirka 250.000 par häckande fåglar varav 60.000 par lunnefåglar. Öns fågelliv passar både för nybörjare och vana fågelskådare.


Veckan efter midsommar planerar Närkes Ornitologiska Förening en gruppresa för maximalt 12 personer till Runde.Det blir 5 - 6 dagar med två minibussar från Örebro och övernattningar i stugor och på vandrarhem.


På vägen dit besöker vi Dovrefjäll och skådar högalpina fjällfåglar och med lite tur kanske vi kan få en skymt av myskoxarna som Dovre är kända för.

 

Två dagar på Runde med vandringar på fågelberget och även en båttur runt ön planeras för att se de hundratusentals havsfåglarna som häckar på ön.

 

På hemvägen besöker vi någon bergig högfjällslokal i Jotunheimens bergsmassiv och njuter av ett av världens vackraste landskap och dess fåglar.


Vi får se stormfåglar, havssulor, lunnefåglar, sillgrisslor, tordmular, tretåiga måsar, storlabbar, toppskarvar och många många fler arter på mycket angenämt näravstånd.

 

Har vi vädret med oss och det mot förmodan inte regnar får vi dessutom allt inramat i ett hisnande sceneri. Fotomöjligheterna är mycket gynnsamma eftersom vi gör den här resan i ett lugnt tempo.

 

Vill du se fler bilder från Runde: klicka här 


Mer detaljerad information fås av Ronnie Lindqvist på telefon 070-262 14 17 eller mail lindqvist_ronnie@hotmail.com


Resan är budgeterad att kosta cirka 4 000 - 5 000 kronor

Anmäl dig snarast, först till kvar gäller.

 

Läs mera här!

Lunnefågeln väntar på att kasta sig ut över havet! Fotograf är Gun Isacson.