Välkommen till     Falsterbo Bird Show

1 – 3 september 2017

Kalender

Nyheter
 
2017-05-30

Aptitretare inför Falsterbo Bird Show 2017

Under förra året Falsterbo Bird Show genomfördes flera spännande insektsaktiviteter, trollslände-, spindel- och fjärilsvandringar. Särskilt lyckad blev blev en kvällslysning, starka lampor och godsaker som smetades på träden som lockade insekter till sig, eftersom vädret var perfekt. Hela aktiviteten kulminerade med att ett blåbandat ordensfly visades upp för alla som fortfarande var vakna Är du intresserad av insekter ska inte programmet b...

Läs hela nyheten
2016-09-02

Swarovski – en av två huvudsponsorer

ATS DEN BÄSTA STARTEN Uppenbar kvalitet från första ögonblicket. ATS-tubkikarna är tack vare sitt tunna, robusta aluminiumhölje bland de lättaste kvalitetstubkikarna i världen och erbjuder alla fördelar som en tubikare av hög kvalitet medför. Den imponerande HD-optiken visar alla detaljer med knivskarpa konturer och utan färgfransning, så att du kan hitta de mest spännande motiven när du observerar få...

Läs mer
2016-09-02

Zeiss – en av två huvudsponsorer

ZEISS Conquest Gavia 85 Tack vare imponerande precision, låg vikt och en robust design, är ZEISS Conquest Gavia en följeslagare du alltid vill ha med dig. Det högupplösta linssystemet, stora synfältet och snabba fokuseringen erbjuder fågelskådare och naturobservatörer en tubkikare med hög prestanda till ett attraktivt pris. Leveransstart: September Nya ZEISS Conquest Gavia 85 premiärvisas på Falste...

Läs mer
2016-09-01

Kvällsaktiviteter och förhandsanmälan

Detta händer på kvällarna under Falsterbo Bird Show. Fredag 2 september kl. 18.00-24.00 Get together – öppet hus med musik pub och bandet Guran Guran. Restaurangen serverar dryck och mat (á la carte meny). Ingen förhandsanmälan. Lördag 3 september kl. 18.30 -ca. 21.00 Middag med naturquiz Magnus Billqvist leder ett makalöst spännande naturquiz. Buffémenyn består av: Varmrökt lax, kyckling, rostad blomkål med spenat, r...

Läs mer
2016-08-31

Årets entrélotteri

Du kan delta i årets entrélotteri genom att betala ett valfritt belopp. Betalar du 20 kr får du en lott, betalar du 40 kr får du två lotter osv. Årets förstapris i entrélotteriet har skänkts av Kite Optics och är en KITE BONELLI 2,0 8 x 42 handkikare till ett värde av 10.999 kr. Kikaren lämnar inte något övrigt att önska. Med BONELLI 2,0 får du en glasklar bild med minimalt ströljus och störande reflexer i motljus. En naturli...

Läs mer
2016-08-30

Föredrag (16): CAPE aMAYzing: “Keeping our finger on the pulse of migration at one of the most important migratory concentration points in the world.”

David La Puma – Lördag 3 september kl 14:00 Cape May är den sydligaste delen av New Jersey. Området bildar en udde, och vad det innebär för flyttande fåglar är väl känt. Cape May räknas som en av de mest kända flyttfågelplatserna i världen. Därför är vi väldigt stolta att ha med David A. La Puma, ansvarig för verksamheten vid Cape May Bird Observatory, i årets föredragsprogram. David är disputerad fågelforska...

Läs mer
Falsterbo Bird Show

Falsterbo Bird Show är en årligen återkommande natur- och miljömässa med fåglar i fokus. Syftet är att öka allmänhetens intresse för naturen i allmänhet och fåglar i synnerhet samt generera ett överskott till fågelskydd och naturvård. I årets upplaga av mässan har barn- och familjeaktiviteter en framskjuten plats tillsammans med en mängd naturupplevelser för alla.

Falsterbo Bird Show äger varje år rum i månadsskiftet augusti/september. Sedan 2015 genomförs evenemanget i och runt Falsterbo Strandbad, alltså i omedelbar anslutning till ändhållplatsen för busslinjerna 100 och 300.

ÅRETS TEMA:

"Fåglar är fantastiska! – Färg, Form & Funktion"
Vellinge kommunBirdLife – Sverige och Skånes Ornitologiska Förening (SkOF) är arrangörer av Falsterbo Bird Show.

Så här hittar du!

Ta antingen buss 300 (från Hyllie) eller 100 (från Malmö C) till "Falsterbo Strandbad" (sök tider och avgångar på www.skanetrafiken.se), Åk till ändhållsplatsen! Framme!
Öppettider på mässområdet 2017

Fredag 1 september

Kl 12 – 18:  Utställningar, aktiviteter
Kl 18 – 24:  Kvällsaktiviteter med underhållning

Lördag 2 september

Kl 10 – 18:  Utställningar, föredrag och aktiviteter
Kl 13: Armand Krajnc inviger
Kl 18 – 24:  Kvällsaktiviteter med underhållning

Söndag 3 september

Kl 10 – 16:  Utställningar, föredrag och aktiviteter

Huvudsponsorer 2016:

Årets program

Årets program kommer att bli ännu mer innehållsrikt än tidigare år. Antalet utställare ökar och flera nya aktiviteter står på programmet. Torsdagens program riktar sig till förskolor och skolor, såväl barn som naturpedagoger. På fredagen kl 12 slås portarna upp för allmänheten som kommer att kunna ta del av ett fullspäckat program med utställningar, exkursioner, föredrag, underhållning, tävlingar, kulinariska höjdpunkter och social samvaro. Det hela kulminerar med "Bivråkens Dag" under söndagen med bl.a. stipendie- och prisutdelning.

Falsterbo Bird Show erbjuder alltså även i år på ett späckat och allsidigt program för alla smakriktningar. Falsterbo Strandbad utgör navet i det hjul av aktiviteter som står på programmet. 

Läs mer
 
Fågelskydd
Flyttfåglarna är internationella resenärer och passerar obehindrat nationsgränser under sin flyttning. Det innebär att fåglar som under några korta sommarmånader befinner sig på våra breddgrader för att reproducera sig under resten av året befinner sig antingen på flyttning eller i sina vinterkvarter.
Läs mer
 
Barn- och ungdomsaktiviteter 2016

Onsdag 31 augusti och torsdag – fredag 1–2 september 2016 kommer skolklasser från Vellinge, Malmö och Trelleborgs kommun att besöka Falsterbo Bird Show för att delta i de årliga Naturpedagogiska aktiviteterna.  
Hundratals barn kommer att erbjudas aktiviteter som kikarskola, fågellätesigenkänning, ringmärkningsförevisning, småkrypsspaning samt mycket annat. 

Läs mer