Välkommen till     Falsterbo Bird Show

31 augusti – 2 september 2018

Kalender

Nyheter
 
2018-06-18

Swarovski & Zeiss: Passa på ...

 
... att få en gratis översyn och rengöring av din kikare när du besöker Falsterbo Bird Show 31 augusti–2 september!
Läs mer
2018-06-18

Vi söker fler volontärer!

 
Det glädjer oss att många vill hjälpa till. Men vi behöver bli fler volontärer. Så vi vill be dig om en tjänst, eller två: Har du ännu inte anmält att du vill delta? Gör det! Falsterbo Bird Show är höstens roligaste volontäruppdrag, missa inte det. Har du redan anmält dig? I så fall blir vi glada om du skickar detta mailet vidare eller berättar för en vän om oss. Tusen tack för ditt engagemang!! De naturpedagogiska d...
Läs mer
2018-03-09 Vi söker volontärer!
2017-08-31 Auktion för fågelskydd – Akvarell av Hans Larsson
2017-08-30 Swarovski & Zeiss: Passa på ...
2017-08-29 Naturpedagogiska dagar – Efterlängtad "tjuvstart" på Falsterbo Bird Show
2017-08-29 Ur föredragsprogrammet 2017: Är det en art eller inte? Artbildning och artbegrepp
Falsterbo Bird Show

Falsterbo Bird Show är en årligen återkommande natur- och miljömässa med fåglar i fokus. Syftet är att öka allmänhetens intresse för naturen i allmänhet och fåglar i synnerhet samt generera ett överskott till fågelskydd och naturvård. I årets upplaga av mässan har barn- och familjeaktiviteter en framskjuten plats tillsammans med en mängd naturupplevelser för alla.

Falsterbo Bird Show äger varje år rum i månadsskiftet augusti/september. Sedan 2015 genomförs evenemanget i och runt Falsterbo Strandbad, alltså i omedelbar anslutning till ändhållplatsen för busslinjerna 100 och 300.

ÅRETS TEMA:

"Fåglar är fantastiska! – Färg, Form & Funktion"
Vellinge kommunBirdLife – Sverige och Skånes Ornitologiska Förening (SkOF) är arrangörer av Falsterbo Bird Show.

Så här hittar du!

Ta antingen buss 300 (från Hyllie) eller 100 (från Malmö C) till "Falsterbo Strandbad" (sök tider och avgångar på www.skanetrafiken.se), Åk till ändhållsplatsen! Framme!
Öppettider på mässområdet 2018

Fredag 31 augusti

Kl 12 – 18:  Utställningar, aktiviteter

Lördag 1 september

Kl 10 – 18:  Utställningar, föredrag och aktiviteter
KL 13:         Invigning

Kl 18 – 24: Kvällsaktivitet med quizz

Söndag 2 september

Kl 10 – 16:  Utställningar, föredrag och aktiviteter

Huvudsponsorer:

Årets program 2018

Nu arbetar vi för fullt med 2018 års program och vi kommer fylla på här med alla spännande föreläsningar och andra programpunkter. 

Programmet under tisdag, onsdag och torsdag riktar sig till förskolor och skolor, såväl barn som naturpedagoger. På fredagen kl 12 slås portarna upp för allmänheten som kommer att kunna ta del av ett fullspäckat program med utställningar, exkursioner, föredrag, underhållning, tävlingar, kulinariska höjdpunkter och social samvaro. Det hela kulminerar med "Bivråkens Dag" under söndagen med bl.a. stipendie- och prisutdelning.

Falsterbo Bird Show erbjuder alltså även i år på ett späckat och allsidigt program för alla smakriktningar. Falsterbo Strandbad utgör navet i det hjul av aktiviteter som står på programmet. 

Läs mer
 
Fågelskydd
Flyttfåglarna är internationella resenärer och passerar obehindrat nationsgränser under sin flyttning. Det innebär att fåglar som under några korta sommarmånader befinner sig på våra breddgrader för att reproducera sig under resten av året befinner sig antingen på flyttning eller i sina vinterkvarter.
Läs mer
 
Barn- och ungdomsaktiviteter 2017

Tisdag 29 augusti – torsdag 31 augusti 2017 kommer skolklasser från Vellinge, Malmö och Trelleborgs kommun att besöka Falsterbo Bird Show för att delta i de årliga Naturpedagogiska aktiviteterna.  
Hundratals barn kommer att erbjudas aktiviteter som kikarskola, fågellätesigenkänning, ringmärkningsförevisning, småkrypsspaning samt mycket annat. 

Läs mer