Azorerna 17–24 augusti 2019

Reseledare: HG Karlsson

Azorerna bjuder på ett härligt landskap. Foto: Richard Ottvall

Azorerna består av nio vulkanöar mitt i Atlanten mellan Europa och Nordamerika. Denna Europas västligaste utpost med en sammanlagd yta något mindre än Gotlands är inte bara bedårande vacker. Här finns också ett intressant fågelliv med en domherre som inte påträffas någon annanstans i världen. Öarna är även ett eftertraktat resmål för fågelskådare på jakt efter felflugna nordamerikanska fågelarter. Vi kommer göra flera trevliga promenader på de två öar som vi besöker. Då kikar vi även på växter, fjärilar och lite kultur.

Azorisk domherre är en spännade art på Sᾶo Miguel. Foto: Gerbrand Michielsen

På Azorerna blir inte fågelartlistan särskilt lång, men flera av fåglarna som vi är bekanta med från Sverige ser både annorlunda ut och sjunger med andra strofer. Därför blir också kungsfåglar och bofinkar intressanta att titta närmare på. Under vår vecka på tillbringar vi den mesta av tiden på den största ön, Sᾶo Miguel, där vi bor i Ponta Delgada. På Sᾶo Miguel finns den brunfärgade azoriska domherren, numera betraktad som en egen art. Men skogen där domherrarna vistas, skiljer sig markant från de skogar vi är vana att se domherrar i. Grönt, lummigt och subtropiskt som det är på Azorerna!  På vår andra ö, Terceira, kan vi förvänta oss att se flera amerikanska vadare i den spännande lokalen Cabo da Praia.

I Cabo da Praia väntar spännande vadare. Foto: Mona Stråling

På vår resa till Azorerna är det inte bara fågelskådning som står på schemat. Den paradisiskt vackra och storslagna naturen innehåller dramatiska klippstup, kratersjöar, varma källor och djungelliknande växtlighet. Till Azorerna åker turisten som vill ha orörd natur och vyer som man tappar andan av.

Gulnäbbad lira – en av de havsfåglar vi hoppas få se. Foto: HG Karlsson

Under en båttur ut på havet spanar vi efter havsfåglar, valar och delfiner. Förhoppningsvis tillåter vädret två olika turer delfinsafari med flera arter delfiner och gulnäbbade liror på riktigt nära håll!

HG Karlsson har stor erfarenhet av fågelskådning i Makaronesien (ögrupperna i Atlanten utanför norra Afrika). Vi kommer även ha en lokal guide, Gerbrand Michielsen. Detta är AviFaunas femte resa till Azorerna och den tjugoförsta resan till de Makaronesiska öarna.

Vi räknar med att se ca 45 fågelarter.

Vi hoppas få se kaskelott på vår båttur. Foto: HG Karlsson

Resrutt. Dag 1: Resan startar på flygplatsen på ön São Miguel. Sightseeing i Ponta Delgada. Natt i Ponta Delgada. Dag 2: Sᾶo Miguel. Natt i Ponta Delgada. Dag 3: Sᾶo Miguel. Natt i Ponta Delgada. Dag 4: Flyg till Terceira. Natt i Angra do Heroísmo. Dag 5: Terceira. Angra do Heroísmo. Dag 6: Flyg till Sᾶo Miguel. Natt i Ponta Delgada. Dag 7: Sᾶo Miguel. Natt i Ponta Delgada. Dag 8: Resan avslutas på flygplatsen.
 
Pris utan flyg: ej fastställt (maximalt 12 deltagare).
Pris medflyg: ej fastställt (maximalt 12 deltagare).
Enkelrumstillägg: ej fastställt.
Ungdomspris utan flyg: ej fastställt.
Ungdomspris medflyg: ej fastställt.
Allt detta ingår:
Logi i dubbelrum på turistklasshotell
Helpension
Alla transporter mellan start- och slutpunkt på resan
Dricks
Svensk reseledare
Skicklig lokal engelsktalande guide
Bidrag till AviFauna Naturresors fågelskyddsfond.
Förhandsinformation om resan och artlista.
Utförlig reserapport från resan.
 
I resans pris ingår inte flyg till startorten. Vill du att AviFauna skall boka ditt flyg hjälper vi gärna till för en expeditionsavgift om 150 kr.
Preliminärt flygbiljettspris: ej fastställt. Flygtillägg kan förekomma från vissa orter.
 
Klimat. Jämnt subtropiskt klimat. Ofta soligt, kan bli upp mot 25° men blåst och regn kan förekomma. Regnkläder såväl som solskydd rekommenderas.
 
Tempo. Lugnt tempo.
 
Resans uppläggning är ännu preliminär. Är du intresserad kan du emellertid utan kostnad göra en intresseanmälan redan nu så hör vi av oss – med mer definitiva uppgifter, inklusive pris – så fort resan blir bokningsbar. Du kan då ta det avgörande beslutet om du vill följa med. Kontakta AviFauna, tel. 0485-444 40. avifauna@sofab.se

 
 

© AviFauna / BirdLife Sverige 2011-.

    Ansvarig för innehåll: Göran Pettersson, AviFauna. 
    AviFauna har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.

    Webbplatsen använder cookies. Läs mer om cookies.
    SiteDirect admin