Sri Lanka 5–18 januari 2019

Reseledare: Göran Pettersson

Påfågel – vanlig art, men alltid lika kul att att se och höra. Foto: Göran Pettersson

Under vår resa till Sri Lanka, ”det glänsande landet”, kommer vi beredas en mängd upplevelser av mycket olika karaktär. Vi kommer att skåda längs palmkantade sandstränder och vid fågelrika laguner. Vi kommer att traska i ångande regnskog på högplatån. Vi kommer att åka på safari efter jakt på leoparder och elefanter. Slutligen ger vi oss även ut på havet i jakt på blåvalar och andra spännande havsdäggdjur.

Sri Lanka Blue Magpie. En av alla karismatiska endemer. Foto: Göran Pettersson

Sri Lanka har 33 endemiska fågelarter och vi har god chans att se samtliga dessa på resan, men här finns även ett antal arter som ön endast delar med södra Indien, samt ett antal spännande flyttare, bl a från Himalaya och norra Ryssland. Vi kommer under resan även studera de spännande däggdjur, kräldjur och fjärilar som finns på ön, varav många endemiska. Vi kommer under hela resan ha tillgång till en minibuss och ledsagas av en av landets bästa fågelguider.

Serendib Scops Owl – Otus thilohoffmanni. En nyupptäckt godbit. Foto: Adventure Birding Sri Lanka

Göran Pettersson har tidigare rest på Sri Lanka och besökt alla lokaler som ingår i resans program. AviFaunas resor till Indiska halvön är mycket populära och det här blir sjätte besöket på Sri Lanka och det tjugofjärde på Indiska halvön.

Vi räknar med att kunna se ca 240 fågelarter under resan.

Vi har goda chanser att få se blåval under resa. Foto: Göran Pettersson

Resrutt. Dag 1: Vi samlas på Colombos internationella flygplats för transport till Kitulgala. Natt på Plantation Hotel Kitulgala. Dag 2: Heldag i Kitulgala Forest Reserve. Natt på Plantation Hotel Kitulgala. Dag 3: Förmiddag i Kithulgala och eftermiddag i Sinharaja. Natt på Blue Magpie Lodge Sinharaja. Dag 4–5: Heldagar i Sinharaja. Dag 6: Udawalawe. Natt i Embilipitiya. Dag 7: Mirissa. Natt i Weligama. Dag 8: Valsafari från Mirissa. Natt i Weligama. Dag 9: Kalametiya Bird Sanctuary. Natt i Tissamaharama. Dag 10: Heldag i Yala. Natt i Tissamaharama. Dag 11: Lunugamwhera NP. Natt i Tissamaharama. Dag 12: Surrey Estate och Nuwara Eliya. Natt i Nuwara Eliya. Dag 13: Förmiddag i Horton Plains National Park och eftermiddag i Victoria Park. Natt i Nuwara Eliya. Dag 14: Skådning längs vägen tillbaka till Colombo, lunch i Kitulgala och resan avslutas på kvällen på Colombos internationella flygplats.

 
Pris utan flyg: 36.200 kr. (maximalt 10 delt.).

Pris med flyg: ca 45.200 kr. (maximalt 10 delt.).

Enkelrumstillägg: 5.100 kr.
Ungdomspris utan flyg: 32.600 kr.
Ungdomspris med flyg: 41.600 kr.
Allt detta ingår:
Logi i dubbelrum på turistklasshotell (tre nätter på enklare lodge i Sinharaja forest)
Helpension
Alla transporter
Samtliga inträden och nationalparksavgifter
Dricks till guider och chaufförer
Svensk reseledare
Lokala guider
Fågelskydd
Utförlig förhandsinformation
Reserapport
Tillkommer: visumavgift (f.n ca 35 US$) och dricks för ev. personlig service.
 

Vill du att AviFauna skall boka ditt flyg hjälper vi gärna till för en expeditionsavgift om 150 kr.
Preliminärt flygbiljettspris: ca 9.000 kr. Flygtillägg kan förekomma från vissa avgångsorter .

 
Klimat. Soligt och ofta runt 30°C. Hög luftfuktighet på sina håll. I höglandet kan det vara svalt tidiga morgnar. Regn kan förekomma.
 
Tempo. Medeltempo. Tre nätter på enklare lodge i Sinharaja forest.
 

ANMÄLAN. Om du vill åka med anmäler du dig genom att kontakta AviFauna, tel. 0485-444 40 eller per e-post, admin@avifauna.se. Anmälningsavgiften är 3.620 kr och sätts in på bg. 5019–0453 (AviFauna).

 
 

© AviFauna / BirdLife Sverige 2011-.

    Ansvarig för innehåll: Göran Pettersson, AviFauna. 
    AviFauna har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.

    Webbplatsen använder cookies. Läs mer om cookies.
    SiteDirect admin