Programmet 2018

AviFaunas program för 2018 finns nu på hemsidan.

 

AviFauna fortsätter att utforska världens natur. Det blir vårt trettiofjärde år där vi blandar långväga destinationer som t ex Australien, Iran, Senegal, Argentina och Mongoliet, till resor inom Sverige. Du kan välja på resor med mycket fågel till resor med stort kulturinslag. Vi reser med små bekväma grupper och inkluderar det mesta i priset. För de som rest ofta med oss, och ni är många, finns det nio helt nya resmål i programmet. Alla programtexter är inte klara just nu, men det går alltid att göra en intresseanmälan till dessa resor. 

 

Varmt välkomna på våra välarrangerade resor

 

Här finns programmet för årets resor och resorna 2018 

Hitta din resa
 
Nyheter från AviFauna
 
2017-05-09
Flygbiljetter

AviFauna säljer resorna utan flyg. Anledningen till det är att vi inte kan sälja lika billiga biljetter som du själv kan hitta på nätet. Däremot kan vi, och hjälper gärna till med på uppdrag av våra resenärer, ordna flygbiljett till resan.

2017-05-08
Börja skåda fågel på nytt

AviFaunas reseledare är inte bara ute och reser. Några av dem hinner också skriva böcker. Nu har Gigi Sahlstrand, tillsammans med författarkollegan Eva Stenvång Lindqvist, gett ut en ny version av Börja skåda fågel. Det har hänt mycket inom skådningen sedan första upplagan kom ut för sju år sedan.

Boken beställer du bäst hos Naturbokhandeln, då gynnar du fågelskyddet! 

2017-05-08
Ny bok från Magnus Ullman

Magnus Ullman fortsätter att förse oss med förnämliga fågellokalsguider. Turen har nu kommit till Svealands bästa fågellokaler.

Boken beställer du bäst hos Naturbokhandeln, då gynnar du fågelskyddet! 

2017-03-28
Fotoresa till Varanger 2018

Det är dags för en ny fotoresa till Varanger i nordligaste Norge. Det är några år sedan vi arrangerade vår första resa dit. Med mycket lyckat resultat därtill. Vi reser med liten grupp till Båtsfjord och Pasvikdalen 8–12 mars, lagom när ljuset tar över och praktejdrarnas och alförrädarnas hannar har anlagt sin läckra häckningsdräkter. Mikael Arinder leder resan.

2017-03-23
350 000 £ till fågelskydd

Från förra årets "Birdfair" donerades imponerande 350 000 £ till BirdLife International för arbete med hotade fågelområden (IBA) i Afrika, bl.a. på Madagaskar där de flesta skogarna nu är nerhuggna (se bild ovan). Vad har det med AviFauna att göra? Jo, en del av dessa pengar kom från vår fågelskyddsfond, som i sin tur byggs upp av att varje AviFauna-resenär bidrar med en "avgift" om 150 kr/vecka. Tack ska ni ha! Läs nyheten på BirdLife Internationals webbsida.

2017-03-20
Birds of the Middle East på arabiska

I januari presenterade vi med stolthet den första utgåvan av Birds of Bolivia, vars publikation AviFauna bidragit till med ekonomiska medel. Nu har ett annat betydelsefullt bokprojekt lanserats med hjälp av pengar från vår fågelskyddsfond — den uppdaterade versionen av den klassiska Birds of the Middle East på arabiska. Inom kort kommer den också att komma som app. Läs mer på OSME:s webbsida.

2017-03-09
Fotoresa till Ungern 2018

AviFauna fotoresa till Ungern förra året var en riktig succé. Vem vill inte fotografera läckra fåglar och samtidigt bo bra och äta gott under några dagar. Reseledaren Anders Blomdahl har lagt ut en film på Youtube från resan 2016. Känner du dig osäker inför resmålet känns det garanterat bättre efter att du sett filmen.

Här är filmen från resan 2016

Här kan du läsa mera om resan 

2017-03-02
Stå inte med urladdad telefon på resan!

Nu har AviFauna tagit fram användbara profilprodukter som du kan ha med på din resa. Till exempel en högkapacitetsladdare för alla dina elektroniska prylar, solhatt, bagagerem med TSA-lås och reseväckarklocka för dig som är sömnig på morgnarna. Köp dem till självkostnadspris hos Naturbokhandeln här.

2017-02-28
Vi välkomnar Josefine Brantmark till AviFauna

Från och med den 1 mars arbetar Josefine Brantmark för AviFauna som resebokare. Hon skall ta över det arbete som reseledarna tidigare gjort med att boka upp guider och landarrangemang på resmålen. Hon kommer också hjälpa oss med bokningar för de utländska naturälskare som vi tar in till Sverige från framför allt Storbritannien med början i år. Josefine har ett genuint och brett naturintresse med kärlek för både inhemsk som utländsk flora och fauna. Hon har varit ideellt engagerad i både lokala och regionala naturföreningar och har lång erfarenhet från resebranschen hos bland annat vår samarbetspartner Sydamerikaexperten. Josefine kommer att arbeta från Halmstad där hon bor och vi hälsar henne varmt välkommen!

2017-02-26
AviFauna skyddar svarttärnor och saxnäbbar

I slutet av 2016 bidrog AviFaunas fågelskyddsfond med 2 000 £ till ett projekt för att skapa bättre förutsättningar för våtmarksfåglar i Lake Nokoué, en stor lagun strax innanför Benins Atlantkust. Läs mer här

I blickfånget
 
2017-07-20
Dhofar, Oman 2017

Under perioden 20–29 juli reser Magnus Ullman med en AviFaunagrupp till Dhofarregionen i södra Oman. Södra Oman på sommaren liknar ingen vinterresa. Nu råder monsunperioden och skådningen sker i skir grönska. Men fåglarna då? Jo då, de finns här nu också! Resan blir AviFaunas sjuttonde resa till Oman och den tjugonionde till Arabiska halvön.
Senaste nytt: 20 juli. avresa.

2017-07-15
Norra Jämtland 2017

Under perioden 8–15 juli reser Kent-Ove Hvass med en AviFaunagrupp till NÖ Sibirien.Vi kommer att skåda både i skoglandet och på kalfjället. Självklart hoppas vi på att hitta så många som möjligt av de typiska fjällarterna.
Senaste nytt: 15 juli. En härlig Jämtlandsvecka avslutas i Östersund!

2017-05-12
Nya reserapporter 2017

Reserapporterna för de inledande resorna 2017 finns på hemsidan sedan en tid tillbaka. Flera rapporter är på gång den närmaste tiden.

Här finns de senaste reserapporterna 

Platser kvar just nu!
 
2017-05-15
Marocko med Gigi

Sedan 1988 har AviFauna besökt Marocko, ett resmål som det tål att nötas på. Årets resa blir den 24:e i ordningen. Tillsammans med Gigi Sahlstrand reser vi en vecka till de norra delarna av landet där vi möter ett högst varierat landskap. Dessutom besök i några världsarv.

Läs mera om resan här

2017-05-15
Atlantens pärla!

Dags för Madeira igen. Denna gröna ö ute i Atlanten. Artlistan är inte så lång, men väl så exklusiv! Lägg därtill bra chanser på valar och delfiner tilsammans med god mat så har du den perfekta resan. HG Karlsson leder resan.

Läs mera om resan här 

2017-02-26
Sulawesi och Halmahera i sommar

I sommar reser AviFauna till Indonesiens unika övärld. Vi besöker de endemrika öarna Sulawesi och Halmahera,  områden som Alfred Russel Wallace, samtida med Darwin, seglade i under mitten på 1800-talet. Det finns även möjlighet att förlänga resan med extradagar på Flores och Komodo. Komodovaranen, ni vet. En fantastisk resa med Göran Pettersson som reseledare.

Läs mera här

© AviFauna / Sveriges Ornitologiska Förening 2011-.

    Ansvarig för innehåll: Göran Pettersson, AviFauna. 
    AviFauna har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.

    Webbplatsen använder cookies. Läs mer om cookies.
    SiteDirect admin