Aktuella händelser under året

 

Resa till Stekkenjokk

Tisdag 26/6 - onsdag 4/7 2018. FiNk ordnar en fågelresa till Stekenjokk med bl.a. Marsfjällen, Fatmomakke och Kultsjön. Mer information finns här på hemsidan och på Facebook. Kostnaden är ca 8000 :- inklusive boende, mat och transport. Du som är intresserad att följa med anmäler till Karin Forsell karin.forsell@birdlife.se först fr.o.m. 15/1 kl 09.00 dock senast 15/2 2018. Först till kvarn som gäller.
 

Kommunrally

Foto: Robert Petersen
Den tredje helgen i november är det dags för det årliga kommunrallyt i Östergötland - numera det största fågelevenemanget i landskapet. Evenemanget startades på initiativ av Östergötlands Ornitologiska Förening 2010 och har pågått årligen sedan dess. Rallyt är en tävling mellan kommunerna i landskapet där det gäller att se så många olika fågelarter som möjligt. Den kommun som ser flest fågelarter vinner således tävlingen och kan titulera sig som landskapets bästa fågelkommun. Tävlingen pågår hela helgen från lördag 00:00 - söndag 23:59. 
 
Att delta i rallyt innebär helt enkelt att man hjälper till att försöka se och höra så många fågelarter som möjligt och sedan rapporterar in sina fynd.
Fynden kan antingen rapporteras in som vanligt till www.artportalen.se eller till mig per telefon och mejl (se kontaktuppgifter nedan). Man bestämmer själv hur länge man vill delta, var man vill leta och om man vill leta ensam eller i lag. Den som önskar delta i lag och som vill ha tips på fågelarter, fågellokaler m.m. kan kontakta mig för mer information. Vi brukar använda vår lokala sms-grupp som kommunikationsmedel på rallyt.
 
Anmälan till rallyt sker till Johan Jensen (johan.t.jensen@gmail.com) senast dagen innan rallyt, dvs senast fredag 17/11. Man kan bara anmäla sig och tävla för en kommun under rallyt. För mer information om anmälan och rallyt i övrigt besök www.ogof.se.
 
Hjälp FiNk och Norrköping leta fågelarter under kommunrallyt! Vi behöver så många ögon och öron som möjligt under tävlingen. Alla insatser, stora som små, uppskattas. Även om man så bara väljer att bevaka fågelbordet, kika runt hemkvarteret eller spana under söndagspromenaden.
 
Kontaktuppgifter:
E-post: Petersen-robert@hotmail.com
Telefon: 011-173243
Mobil: 073-7083545